Pers

08:19:38, 10/10/2012

Carl stelt voor: Peter Van Rompuy Lijstduwer CD&V Leuven

Nog 4 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Na 45 dagen eindigen we vandaag de interviews met onze lijstduwer en senator Peter Van Rompuy.

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

Twee jaar geleden kwam ik in Leuven wonen. Het is een blij weerzien sinds ik van 1998 tot 2003 rechten studeerde aan ‘onze Alma Mater’, de KULeuven. En ja, daarna bleef ik natuurlijk nog een jaartje ‘plakken’. Nu woon ik samen met mijn vrouw Stephanie in Kessel-Lo, vlakbij het station. Vandaar spoor ik haast dagelijks naar het parlement, waar ik als senator actief ben rond thema’s als economie en duurzaamheid. Het is aangenaam leven in onze buurt: superspeelstraat, leuke terrasjes in het centrum, voetballen in het provinciaal domein, fietsen richting het Hageland, …

 

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Leuven beschikt over uitzonderlijke troeven om ook in de toekomst te blijven genieten van een hoge levenskwaliteit. Voor onze opleiding genieten we van hoogstaand onderwijs en een universiteit van topniveau. Leuven is een kennishaven die onze blik verruimt naar de hele wereld. Mede dankzij de universiteit is onze regio ook een magneet voor ondernemingen, die de basis vormen voor de toekomstige ontwikkeling van Leuven. En voor onze gezondheidszorg kunnen we terecht bij kwalitatieve en toegankelijke ziekenhuizen. Leuven beschikt over nog vele troeven, zoals de hoofdzetels van multinationals, overheden, financiële instellingen, sociale partners, … Maar ook over KMO’s die kwaliteitsvolle diensten leven, bruisende speelstraten, een verrassend gevarieerd cultureel leven, … kortom te veel om hier allemaal op te noemen.

Als Leuvenaars plukken we hier mee de vruchten van. Nergens in Vlaanden is zulk breed aanbod aan boeiende jobs en goede gezondheidszorg voor handen. We moeten alles in het werk blijven stellen om alle sociale lagen en leeftijden hier maximaal toegang toe te verlenen. Omgekeerd genieten bedrijven, instellingen en verenigingen van het harde werk en de creativiteit van de Leuvenaars zelf.

De komende tien jaar staat Leuven ook voor cruciale uitdagingen. Ik denk in de eerste plaats aan betaalbaar wonen, vlot verkeer, de bevolkings- en studentenaangroei, vergrijzing, pendel naar Brussel, overlast en klimaat. De keuzes die we hierbij maken, zullen de toekomst van Leuven voor lange tijd bepalen.

Wie worden de winnaars op 14.10?

De winnaars zijn zij die met constructieve houding deze uitdagingen tegemoet treden. Zij die overleggen vooraleer te beslissen. Zij die op de lange termijn handelen, en niet op de korte termijn communiceren. Zij die vertrouwen bouwen tussen groepen, en de confrontatie enkel in uiterste nood aangaan. Zij die nauw de pols van de mensen proberen te voelen, zonder de eigen overtuiging te verloochenen. Enkel zo kunnen de Leuvenaars zelf de echte winnaars worden.

Wat speelt in uw gemeente?

Kessel-Lo kent een grote instroom aan jonge gezinnen, vaak pas afgestudeerd aan de KULeuven. Zij proeven van de levenskwaliteit en besluiten hier te blijven. Ik ben er zelf één van … Ondertussen is in Kessel-Lo een acute nood gegroeid aan kinderopvang. Maar ook aan open en groene ontmoetingsruimtes, waar ouders (vaak beide met full time job) even kunnen uitblazen, terwijl de kinderen de ruimte krijgen om te ‘ravotten’. Kessel-Lo en heel Leuven laten groeien, zonder in te boeten aan levenskwaliteit. Dat is dé uitdaging voor de komende jaren!

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012