Pers

08:37:08, 08/10/2012

Carl stelt voor: Marie-Anne Van Rafelghem Plaats 43 CD&V Leuven

Nog 6 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Gemeenteraadslid Marie-Anne Van Rafelghem vertelt op 6 dagen van de verkiezingen welke uitdagingen de komende legislatuur zeker aangepakt dienen te worden.

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

Ik woon in Heverlee sinds 1962. Gehuwd met Roger Delye, drie zonen en vijf kleinzonen. Dochter van Carlos van Rafelghem en Lieve Casier. Ik ben gepassioneerd door reizen, muziek en opera. Van opleiding heb ik een master in de psychologische en pedagogische wetenschappen en professioneel en ik gepensioneerd lector aan de KHL. Ik was OCMW-raadslid van 2003-2006, gemeenteraadslid van 2006-2012 en lid van de commissies veiligheid, onderwijs en diversiteit, sociale zaken, senioren en sport. Daarnaast ook lid van onder andere de Ark, CDLeuven, Patria bestuursraden in opdracht van de stad en als vrijwilliger. Zoals je kan afleiden uit mijn hobby’s en mandaten ben ik vooral bezorgd voor de opvang van kinderen, ouderen en mantelzorgers.

 

Welke uitdagen moeten de komende legislatuur aangepakt worden?

Wonen betekent een thuis vinden, een vaste plek hebben, rust en nestwarmte vinden in een huis aangepast aan de behoeften en het inkomen. Het is een fundamentele behoefte. Wonen betekent sowieso “samenwonen” met respect voor de buren en de omgeving .Dat betekent trots kunnen zijn op de goede verstandhouding t waar elkeen voor de buurt zorg draagt. Wie wil er geen propere straten, wie wil er geen nachtrust , wie is gebaat met vandalisme? Welke waarden geven we mee als we “samenwonen” niet in al zijn aspecten als beleidspunt inschrijven?

 

Elke woonbuurt moet een veilige buurt zijn. Een buurt met veilige straten.. Een buurt waar  je als senior  kan wandelen op goed onderhouden stoepen en de bus nemen, kinderen veilig de baan kan opsturen langs goede en duidelijk afgeleide  fietspaden.  Wellicht moeten we  ook de vraag durven stellen in welke mate we als woonstad niet uit onze voegen dreigen te barsten. De volgende legislatuur  kan er  volgens mij  niet omheen om de denkoefening te maken rond een uitvoerbare lange termijnvisie in verband met dit probleem dat steeds meer de kop opsteekt.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012