Pers

07:56:29, 07/10/2012

Carl stelt voor: Ruth Stokx Plaats 42 CD&V Leuven

Nog 7 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Vandaag, exact een week voor de verkiezingen, vertelt Ruth Stokx over haar kandidatuur.

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Ik ben geboren op de eerste dag van Leuven kermis en ben opgegroeid in Leuven / Heverlee. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen tussen 18 en 12 jaar. We wonen in Kessel-lo. Ik studeerde rechten aan de KU Leuven. Ik kies bewust om mijn rechtendiploma en managementervaring aan te wenden in de sociale sector. Na vele jaren specialisatie vreemdelingenrecht en minderheden, heb ik lang voor de OCMW-sector gewerkt en nu werk ik voor Studentenvoorzieningen KU Leuven. Ik ben bestuurslid van Ecopower en ben stichtend lid van vzw Voedselteams en vzw Autopia. Ik verplaats me zoveel mogelijk met de fiets. Ik badminton en hou van buurten en een glaasje wijn. Als ik nog tijd over heb, lees ik graag een boek.

 

Op welke realisatie ben je het meest trots?

De opstart van vzw Autopia, een organisatie die particulier autodelen ondersteunt. Als jurist was het opmaken van de specifieke contracten voor autodelers een creatieve bezigheid.

Welke gebeurtenis heeft je geïnspireerd om aan politiek te doen?

In de tweede humaniora werd ik verkozen als klassenvertegenwoordiger in de leerlingenraad, en ben dit daarna altijd gebleven. Mijn klas afvaardigen in die raad, en omgekeerd het gekozen beleid daarna verdedigen tav mijn klas, dat deed ik graag. Verschillende leerkrachten en vrienden hebben me gezegd dat ik “in de politiek” moest gaan, maar ik heb die stap nooit gezet tot nu. Ik ben wel altijd actief geweest in verschillende sociale organisaties en verenigingen.

Ik heb ook acht jaar gewerkt op de Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten als directeur van de afdeling OCMW’s. De VVSG staat voor een degelijk lokaal beleid, en steunt politici in die opdracht. Ook daar heb ik uiteraard veel inspiratie gehaald.

Wat zou je graag veranderen in Leuven?

Leuven moet een écht fietsvriendelijke stad worden.

Wat zal voor Leuven de komende legislatuur de grootste uitdaging vormen?

De steeds stijgende groep studenten en internationale studenten zijn een grote uitdaging voor Leuven. Ook de verkeerscongestie met de zware files op de ring en op verscheidene invalswegen naar Leuven is een serieus probleem.

Hoe combineer je werk en privé?

Dankzij een goed partnership met mijn man die deeltijds werkt. We verdelen alle huiselijke arbeid en hebben goede organisatorische afspraken. Maar ook de kinderen helpen een handje mee, en we hebben poetshulp via dienstencheques.

Wat is jouw mooiste plekje in Leuven?

Ik heb altijd een boon gehad voor de Abdij van Park, waar ik als jongere mijn vader hielp in een van de volkstuintjes vlak aan de vijvers. Nu mijn vader er niet meer is, heb ik zijn “land” geërfd, en geniet ik opnieuw van er in het groen te werken.

Barst Leuven niet uit zijn voegen? Wordt de stad niet te groot?

Ik vind Leuven nog steeds een stad op mensen- en kindermaat. We moeten er wel voor zorgen dat uitbreiding van de bevolking niet de laatste stukken groen van de rand rond Leuven aantast.

Als een twaalfjarige of je zoon/dochter je vraagt waar CD&V voor staat, heb je dan een antwoord klaar?

Ik vind dat de CD&V voor “Degelijk” staat. De CD&V is een beleidspartij die eerlijke keuzes maakt tussen allerlei belangen en die dit vanuit verantwoordelijkheid doet. De CD&V is nog altijd diep geworteld in het verenigingsleven en de mensen die in de CD&V actief zijn, zijn ethisch correct, wat ik heel belangrijk vind.

De partij combineert voor mij zowel het sociale aspect als responsabilisering van burgers. Meer en meer beseft de CD&V dat vooruitzien voor de toekomst ook een groen beleid inhoudt.

Ik vind dat de partij dat zelf mooi verwoord met voor de gemeentecampagne de woorden Verbinden, Versterken, Verzorgen en Vooruitzien centraal te stellen.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012