Pers

08:32:37, 06/10/2012

Carl stelt voor: Mirza Baig Plaats 41 CD&V Leuven

Nog 8 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Vandaag vertelt Mirza Baig over wat hij voor Leuven wilt doen.

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

Ik ben 48, getrouwd en heb 4 kinderen. Ik woon 22 jaar in België, waarvan 15 jaar in Leuven. Ik heb hier altijd gewerkt als zelfstandige, waarbij ik mijn opleiding sociaal werk en onderwijs gebruik om het sociale in de mens naar boven te brengen. Ik zou mezelf omschrijven als sociaal, ruimdenkend en ondernemend. Mijn motto: “Ik ben er voor iedereen”. Familiewaarden vind ik erg belangrijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een meerwaarde die ik in mijn gezin wil meegeven. Daarom ga ik vaak sporten. Ik wil graag de verschillende culturen in Leuven leren kennen en mensen uitdagen hun talenten te benutten. De sfeer van een bruisende stad, dat is wat me elke dag stimuleert om te kiezen voor Leuven.

 

Wat wil je bereiken met je politiek engagement?

Ik Leuven wil ik vooral een dialoog tot stand brengen tussen immigranten (al dan niet van het buitenland ;-) ) en de echte Leuvenaar. Nog te vaak merken we dat er onbegrip is, terwijl we beide hetzelfde willen: een beter en sterk Leuven. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we meer van elkaar leren. Wederzijds begrip en respect is belangrijk voor samen te leven, te werken, te ontspannen. Alleen zo kan de slogan van CD&V ‘Iedereen Inbegrepen’ daadwerkelijk tot stand komen. Communicatie is het sleutelelement voor samenleven.

 

Waarom stap ik in de politiek?

 

Heel simpel, net als zoveel ouders wil ik dat mijn kinderen kunnen opgroeien in een mooie en veilige stad. In een stad waarin ze kunnen studeren, een eigen plek kunnen vinden en oud kunnen worden. Een stad waar ze later zelf kinderen kunnen opvoeden. Een stad met toekomst, een stad die kansen biedt. Leuven is zo’n stad. Daarom wil ik Leuven mee uitbouwen tot een nog betere plek om te wonen.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012