Pers

07:15:30, 04/10/2012

Carl stelt voor: Kris Peeters Plaats 39 CD&V Leuven

Nog 10 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Niemand minder dan Kris Peeters doet vandaag zijn zegje over hoe Leuven nog groeien kan.

Wie ben ik?

Ik ben Kris Peeters uit Heverlee. Ik ben gehuwd met Ingrid en heb 3 kinderen: Jan , Lena en Klara. Ik werk als kok in het Imelda –ziekenhuis en ga in 2013 op brugpensioen. Mijn vrije tijd gaat vooral naar het verenigingsleven  en de sportclubs in  Leuven.

Wie of welke gebeurtenis heeft je geïnspireerd om aan politiek te doen?

Ik ben sinds 10 jaar zeer actief in de Heverleese Zwemvereniging.   Vanuit deze werking ben ik in contact gekomen met de stad Leuven. Ik ben eerst bestuurslid geworden van de sportraad, vervolgens bestuurslid van de VZW Sportpromotie Leuven. Op vele sportactiviteiten van de stad Leuven kwam ik steeds dezelfde personen tegen, die zich inzetten, met als doel, iedereen aan het sporten te krijgen.  Aangezien ik dit beleid volledig steun, wil ik ook mijn steentje bijdrage en mij verder hiervoor inzetten, samen met de CD&V.

Wat is van belang voor u in Leuven?

Hier wil ik graag 2 punten toelichten:

1: Ik wil  mij volledig inzetten voor veilig verkeer in Leuven. Dit houdt in: een veilige stad om te fietsen en ruimte voor fietsstallingen. Veilige voetpaden en oversteekplaatsen, ook aan de schoolpoorten. Plaats voor de auto met extra parkeerplaatsen. Maar een stad waar respect is voor iedere gebruiker, wederzijds respect is echt onontbeerlijk.

2 : Een  woonbeleid dat resulteert in aangename buurten. Plaats voor woningbouw , met aandacht voor alle groepen van bewoners. Met extra aandacht voor betaalbare woningen voor jonge gezinnen.

Dit engagement wil ik graag uitwerken!

De Kris Peeters uit Heverlee

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012