Pers

08:40:54, 03/10/2012

Carl stelt voor: Magda Fripon Plaats 38 CD&V Leuven

Nog 11 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Vandaag vertelt Magda Fripon over wat zij graag zou zien veranderen in Leuven!

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

 

Jezelf beschrijven is altijd moeilijk dus zal zeker erg subjectief zijn.  Ik ben een geboren en getogen Leuvenaar  van Heverlee.  Ik ben van opleiding maatschappelijk werker en werkzaam geweest gedurende meer dan 40 jaar.  Daarnaast een groot gezin met kinderen om fier over te zijn. Naast mijn beroepsloopbaan heb ik me ingezet voor familie, omgeving en binnen de kerkgemeenschap als catechist.  Als maatschappelijk werker en in het dagelijkse leven heb ik mij altijd proberen in te zetten voor de mens in nood, van peuter tot mensen rijk aan jaren.  Hierbij kan je niet anders dan merken hoe het voor velen onder ons moeilijk is om gewoon te overleven in onze samenleving.

 

Wat zou je graag zien veranderen in Leuven?

Voor mij niet zozeer pleinen en straten omploegen wel een veilige gemeente waar kinderen en oudere mensen buiten kunnen komen om zich te begeven naar de winkel, de school, de bibliotheek, de wandelplaatsen, het clubhuis, het ziekenhuis....Voor mij is een straat geen speelterrein wel een nutsvoorziening , een weg om ergens naartoe te gaan.  Volgens mij is het voor kinderen zeer moeilijk te begrijpen dat de ene keer een straat speelterrein is en de andere keer een straat waarop auto's rijden.  Kinderen leren spontaaan op welke plaatsen zij beter niet gaan spelen. Daarom zijn aparte voetgangerszones en aparte fietspaden een absolute prioriteit voor mij.


Belangrijk voor mij is ook dat mensen allemaal kunnen en mogen wonen aan een betaalbare prijs.  De sociale ruimte kan denk ik beter ingericht worden zodat kinderen en ouderen kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving zo vormen we basisgemeenschappen waarin mensen voor elkaar gaan zorgen bv kangoeroewonen....
Ik kan hier nog veel over zeggen maar ik denk dat de essentie toch is: een leefbare stad heeft nood aan woongemeenschappen waarbinnen men zich veilig kan verplaatsen en waar buiten men voldoende mogelijkheden heeft om zich op een efficiënte wijze te verplaatsen vb het is al decennia een doorn in het oog dat men binnen Heverlee geen enkele busverbinding heeft die Heverlee met Heverlee verbindt. Waarom bussen niet laten in cirkels rijden die door een verbindingslus aansluiting geven zodat er minder autoverkeer nodig is.  Ik ben trouwens een fervente stapster.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012