Pers

08:03:04, 25/09/2012

Carl stelt voor: Oda Walpot Plaats 30 CD&V Leuven

Nog 19 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord in een interview van drie vragen. Vandaag vertelt Oda, lijstduwer van de tweede kolom meer over haar politiek engagement.

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Ik studeerde af als landbouwingenieur ruimtelijke planning aan de Universiteit Wageningen in Nederland. Na enkele stages in de Verenigde Staten werd ik onderzoeksassistent aan de KULeuven. Vandaag werk ik als beleidsadviseur bij de Vlaamse overheid in Brussel voor thema’s die me nauw aan het hart liggen zoals als efficiënt en effectief bestuur, ruimtelijke ordening en duurzame ontwikkeling.

 

Ondertussen heb ik twee actieve zonen, 14 en 8 jaar. Ze lopen school in het Sint-Pieterscollege en De Ark, spelen in Chiro Hekeko Kessel-lo en Scouts Vlierbeek, volgen SLAC, voetballen bij KVC-Kessel-lo en OHL en zijn gek op longboarden. In mijn kinderen herken ik mijn energie en sociaal gevoel.

 

Ik heb Nederlandse roots. Nederland is kleurrijk en op vlak van ruimtelijke ordening heel aantrekkelijk. Toch hou ik van Vlaanderen en Leuven. Nederlanders prijzen onze Vlaamse rust en ruimte, de mooie omgeving, prettige omgang, de goede verdeling tussen werk en gezin, …. Dat zijn dan ook de dingen die we moeten koesteren en verder ontwikkelen. Maar wat betreft fiets- en voetgangersinfrastructuur, groene publieke ruimtes, verkeersveiligheid en aantrekkelijke werkomgevingen kunnen we ons zeker laten inspireren door Nederland.

 

Wie of welke gebeurtenis heeft je geïnspireerd om aan politiek te doen?

Ondertussen heb ik meer dan 20 jaar ervaring bij de Vlaamse overheid, vooral rond het verbeteren van de woon- en werkomgeving en het verbeteren van de dienstverlening aan de bevolking. Je daarbij in de plaats stellen van de mensen, je inleven, echte betrokkenheid, zijn voor mij steeds bron van engagement en inspiratie geweest.

CD&V staat voor een samenleving die investeert in de kwaliteit van het leven. Ik sta volledig achter het christendemocratisch gedachtengoed. Nog voor ze mij vroegen om me actief te engageren voor de CD&V-Leuven, voelde ik in mijn passie voor ruimtelijke inrichting meer en meer de drang om dichter bij de mensen te staan wie het uiteindelijk ook aangaat. Ik wil me actief inzetten voor een aantrekkelijk, leefbaar en veilig Leuven, voor een Leuven waar mensen gestimuleerd worden om naar buiten te komen, een Leuven waar er graag gewoond wordt en waar bedrijven zich willen vestigen.

 

Mijn politiek engagement is voor mij vooral een sociaal engagement.  Ik wil mijn Nederlandse background en mijn ervaring op vlak van ruimtelijke inrichting ten volle en vrij inzetten voor zaken die ons eigen kringetje te buiten gaan. Dit engagement is voor mij een bron van energie.

 

Wat zou je graag veranderen in Leuven?

 

-          een top-fiets- en voetgangersinfrastructuur

-          meer sociale, groene, publieke buitenruimten voor jongeren en ouderen

-          ondersteuning van jobcreatie en ondernemerschap

-          samenspraak met burgers, bedrijven en verenigingen waar nuttig

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012