Pers

08:00:13, 23/09/2012

Carl stelt voor: Christel Meuleman Plaats 28 CD&V Leuven

Nog 21 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Christel Meuleman over de verantwoordelijkheid van de stad en haar inwoners: “Als mensen zich goed voelen in hun leefomgeving en gestimuleerd worden om creatief te zijn, dan pas kunnen ze hun talenten ten volle benutten”.

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

Mijn naam is Christel Meuleman. Ik ben 52 jaar, gehuwd en heb twee dochters, een stiefdochter en een stiefzoon. Beide laatsten zijn reeds gehuwd en ik heb twee, binnenkort drie, kleinkinderen. Ik ben geneesheer specialist in de gynaecologie en verloskunde en werk in het universitair ziekenhuis Leuven. In 2011 behaalde ik een doctoraat in de biomedische wetenschappen.

Mijn voornaamste hobby is lezen (om over zoveel mogelijk dingen zoveel mogelijk te weten…). Ook heb ik nood aan ‘eenzame momenten’, waarop ik mij even kan isoleren, om tot rust te komen.

 

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een stimulerende en motiverende leefomgeving en dat iedereen de nodige kansen krijgt om zijn talenten te ontwikkelen én te gebruiken. Gezinnen moeten in eerste instantie de mogelijkheid krijgen een betaalbare en gezonde woning te betrekken. Gepensioneerden kunnen hun kennis én ervaringen best overdragen op hun kinderen en kleinkinderen.

Solidariteit tussen de verschillende generaties is noodzakelijk en als dit kan in een stimulerende leefomgeving: een veilige en propere stad met een groot aanbod aan onderwijs en ontspanning, creëren we zo een positieve leefomgeving. De aanleg van veilige fietspaden, efficiënt en veilig openbaar vervoer, bibliotheken, ontmoetingscentra en culturele verenigingen, aangepast wonen voor mensen met een handicap en bejaarden…dragen er allemaal toe bij dat mensen zich ‘goed’ voelen en daardoor gestimuleerd worden om creatief te zijn en hun talenten ten volle te gebruiken. Voorzieningen van kinderopvang, begeleiding van kinderen met leerstoornissen, aangepaste leefomgeving voor mensen met een handicap en bejaarden helpt de ‘actieve’ bevolking om ‘zo actief als mogelijk’ te zijn; helpt vrouwen en mannen om werk en zorg voor gezin/familie te combineren. We zijn immers verantwoordelijk voor onszelf, mekaar én onze leefomgeving.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012