Pers

07:43:58, 22/09/2012

Carl stelt voor: Jean-Paul Parmentier Plaats 27 CD&V Leuven

Nog 22 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Jean-Paul Parmentier beschrijft in één zin de grootste uitdaging waar Leuven de komende jaren voor staat: “Nu vele jongeren uit mijn kennissenkring op zoek zijn naar een flatje ervaar ik hoe moeilijk het is en vooral hoe duur het is.”

Wie ben je en waarom ben je kandidaat ?

 

Ik ben geboren in 1957 in Wevelgem, West-Vlaanderen, en ben naar Leuven gekomen als student economie in 1975. Ik zat een aantal jaren op kot in de Parkstraat. Ik ben toen een tijd lid geweest van de Christen Democratische Studenten. Na mijn huwelijk (ook met een West-Vlaamse) zijn we hier gebleven en hebben we lang in Kessel-lo gewoond, dicht bij het prachtige provinciaal domein en de abdij van Vlierbeek. Het was daar echter moeilijk om een definitieve woonst te vinden. Wij wilden absoluut in Leuven blijven wonen o.a. wegens de zeer goede kinderopvangdienst. Na lang zoeken hebben wij ons gevestigd op de Spaanse Kroon, namelijk in de Philipslaan. Opnieuw dicht bij een abdij en een mooie parkomgeving. Er is dus gelukkig nog veel groen in het Leuvense, wat voor ons een zeer aangename verrassing was.

 

Ik werk als economist in de verzekeringssector een ben sterk begaan met sociale themas zoals pensioenen, gezondheidszorg, ethische investeringen (bvb. duurzame energie, fondsen voor de ontwikkelingslanden enz.) en verkeersveiligheid.    Vanuit mijn bekommernissen en vanuit mijn achtergrond is het bijna normaal dat ik kies voor CD&V, het is de partij die de mens centraal stelt en die oog heeft voor solidariteit.  Bovendien hebben wij aandacht voor ethische waarden vanuit een gelovig perspectief. Wegens al die waarden en gezien de moeilijke tijden van economische crisis met nood aan solidariteit heb ik besloten mij kandidaat te stellen. Ik wil samenwerken met al onze kandidaten om te werken aan een nog beter Leuven.

Naar welke evenementen kijk je uit in Leuven?

 

Leuven heeft een enorm brede waaier aan evenementen en activiteiten waarnaar ik uitkijk. Vooral de zomerse activiteiten in het centrum maken van Leuven een zeer bruisende stad. De beleuvenissen zijn zeer de moeite en brengen ons in vakantiestemmlng. Daarnaast zijn de buurtfeesten wel zeer leuk, voor ons is dit natuurlijk het feest van de Ziekelingenstraat. Het hoogtepunt wordt daar voor veel mensen gevormd door de pannenkoeken van onze goede vriendin Madeleine. Zij (samen met haar man Gust Struys en zoon Benny) heeft ons echt geleerd om te leven op het ritme van de rasechte Leuvenaars : carnaval, de activiteiten van de jaartallen, de meiboomplanting en natuurlijk het aankleden van Fonske bij het begin van de kermis. De Leuvenaars weten dus echt wel wat feesten is. Maar daarnaast moet er ook gewerkt en gestudeerd worden. Leuven is uiteraard de stad van de Universiteit en van de studenten. De komst van de studenten eind september is een echt hoogtepunt van het jaar, zonder studenten zou Leuven niet zijn wat het is.

 

Wat is van belang voor Leuven?

 

Leuven is een der belangrijkste steden in Vlaanderen, met een mooie internationale uitstraling dankzij de Universiteit. Dit brengt werk en welvaart mee voor de Leuvenaars en moet uiteraard verder ontwikkeld worden. Naast welvaart moet er echter ook welzijn aanwezig zijn voor onze medemensen. Dit kan bereikt worden door een veilige verkeersomgeving, wat de laatste jaren goed verbeterd is. Daarnaast moeten we goed de bevolkingsgroei beheersen en goede voorzieningen treffen op het vlak van kleuter en lager onderwijs. Onlangs hoorde ik bij huisbezoeken dat mensen een week gekampeerd hebben aan de school de Ark (mijn kinderen zijn daar vroeger tot zeer grote tevredenheid naartoe geweest), dit maakt mij echt kwaad want de vrije schoolkeuze is niet meer voor iedereen zeker! Tenslotte wil ik het probleem van betaalbaar wonen aankaarten. Nu vele jongeren uit mijn kennissenkring op zoek zijn naar een flatje ervaar ik hoe moeilijk het is en vooral hoe duur het is. Hier zijn ze wel een beetje slachtoffer van het succes en de aantrekkingskracht van Leuven als centrumstad. Onze jeugd is fier op Leuven en wil er blijven wonen, dan moeten we het ook mogelijk maken. Efficiënt de beschikbare ruimte gebruiken en snel stadskankers wegwerken is de boodschap. Iedere zaterdag wandel ik naar het centrum via de Tiensestraat en maak ik die bedenking als ik aan de vroegere Acco kom! Tijdens die wandeling merk ik ook dat de stoepen er niet goed bij liggen (vooral in de Spaanse Kroon), wat vooral voor oudere mensen een problem is. Er is dus nog werk aan de winkel!

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012