Pers

06:54:09, 21/09/2012

Carl stelt voor: Dries Gutschoven Plaats 26 CD&V Leuven

Nog 23 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag één kandidaat aan het woord. Het rijtje van de jongeren beginnend vanaf plaats 17 tot plaats 26 wordt gesloten door Dries Gutschoven. Als het ware de lijstduwer van de jongeren in de tweede kolom. Veel succes Dries!

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Ik ben 34 jaar, geboren, getogen, ge-… in ons Leuven. Het besef dat Leuven ‘the place to be’ blijft, kwam al gauw en ik woon en werk dan ook in onze parel aan de Dijle! Het grootste deel van mijn tijd verdwijnt in ‘schoolse omgevingen’: leraar algemene vakken in het Leuvens beroepsonderwijs, ICT-coördinator, ski-leraar  in de Europese Alpen, ... Als er dan nog tijd overblijft, ben ik te vinden op onze schitterende Leuvense terrassen, op Zwitserse alpenpaden, op een wakeboard, op verkenning in het grote Europa, of gewoon gezellig bij de familie of de warmte van vrienden.

 

Wat zal voor Leuven de komende legislatuur de grootste uitdaging vormen?

Een echt sociaal beleid, waar we op zoek gaan naar een aangename mix waar iedereen zich welkom in voelt: studenten, kansarmen, gezinnen, alleenstaanden… Vooral een haalbaar en betaalbaar woon-beleid moet hier op de allereerste plaats komen!

Wat is jouw mooiste plekje in Leuven?

Het Dijleparkje, met zijn prachtige brugje, kabbelend water en groen.

Wie worden de winnaars en wie de verliezers?

De inzet van deze verkiezingen is voor de ‘traditionele’ partijen enorm spannend. Voorspellen van verkiezingen is een wetenschap waar ik me niet aan waag, maar als we op een eerlijke manier de volgende zes jaar beleid mogen voeren, zijn hopelijk de Leuvenaars de grote winnaars.

Op welke manier ben jij verankerd in Leuven?

Door jaren op de Leuvense schoolbanken (Vlierbeek, HDC, KHLeuven) doorgebracht te hebben heb ik de kans gehad ongelooflijk veel boeiende mensen te leren kennen. Tot op vandaag komen de meeste mensen uit mijn naaste vriendenkring uit onze mooie stad. Hierdoor kan ik echt een vinger aan de pols hebben op wat er leeft.

Ook mijn job, Leerkracht en ICT-coördinator in Don Bosco Groenveld, speelt zich dagelijks af in Leuven zelf. Mijn leerlingen, onze jeugd, zijn het kloppend hart van de nabije toekomst.

Verder probeer ik zoveel mogelijk tijd in Leuvense verenigingen door te brengen, bijvoorbeeld ben ik 15 jaar héél actief geweest binnen Kazou Leuven en bracht ik een groot deel van mijn jeugd door bij de scouts van Vlierbeek.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012