Pers

07:37:24, 19/09/2012

Carl stelt voor: Bart Sahuc Plaats 24 CD&V Leuven

Nog 25 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord. De steeds goedlachse Bart Sahuc weet waar CD&V voor staat en durft zelfs een prognose te maken voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Bart Sahuc, 34 jaar.

Geboren in de schaduw van de Sint-Jacobskerk en al zijn leven lang verliefd op Leuven. Ik woon nu op een boogscheut van de Abdij van Vlierbeek en werkt voor de Studentenservice KHLeuven. In mijn vrije tijd ben ik actief binnen Toneel 4 Leuven als acteur en achter de schermen. Daarnaast ben ik ook lid van de raad van bestuur van 30CC en volg ik het culturele leven in Leuven op de voet.

 

 

 

 

Wie of welke gebeurtenis heeft je geïnspireerd om aan politiek te doen?

De realisatie van de nieuwe scoutslokalen (ondertussen ook al meer dan 10 jaar oud) van de 3de en 4de van Leuven, de scouts van Sint-Jacob.

Wat zou je graag veranderen in Leuven?

De naam van De Somerplein, mag onmiddellijk weer veranderen en er mag wat meer kunst en kleur in het straatbeeld. De woning prijzen moeten betaalbaar blijven, helaas is het te duur, wanneer er geen steun is van de ouders, of op ze’n minst er geen twee universitaire weddes zijn.

Naar welk evenement in Leuven kijk je elk jaar weer uit?

Zonder twijfel, de eerste maandag van september. Dan is Leuven op ze’n best, de sfeer op de jaarmarkt is met niets te vergelijken. Ik heb het natuurlijk van thuis uit meegekregen. Ik zal tot aan mijn pensioen weigeren te werken op “de maandag van Leuven kermis”, zoals het een goede Leuvenaar betaamt.

Wat zal voor Leuven de komende legislatuur de grootste uitdaging vormen?

De nieuwe podiumkunstenzaal, een oplossing voor de kerken die leegstaan of komen leeg te staan. Een evenwicht vinden tussen het leefbaar houden van de stad en de ambities van de onderwijsinstellingen.

Hoe combineer je werk en privé?

Een goede agenda.

Wat is jouw mooiste plekje in Leuven?

Een van de leukste is één van de minst bekenden “t grotteke of het Mariapark”, een goed verstopt parkje tussen de Bankstraat en de Tervuursevest. Of “Den Boelenberg”, boven op de Keizersberg, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De schouwburg en M behoren ook tot mijn favorieten.

Het terras van de Gambrinus op de Grote Markt, ok je mist er het zicht op het stadhuis, daarvoor zit je beter aan de overkant. Maar de Gambrinus serveert wel de lekkerste Stella van Leuven en het decor binnen is grandioos.

Leef je om te werken of werk je om te leven?

Absoluut het 2de, het leven is zo plezant, je zou gek zijn om al je energie in je werk te steken.

Wie worden de winnaars en wie de verliezers?

Een prognose:

SP-A: 15

CD&V: 10

NVA: 5

Groen: 7

VLD: 7

Vlaams Belang: 1

Wat willen de Leuvenaars volgens jouw vooral veranderd zien?

De mobiliteit, heel wat toegangswegen slibben vast, heel wat kruispunten op de ring zijn zowel voor automobilisten als voor fietsers en voetgangers onoverzichtelijk.

Hoe kan je participatie concreet invullen in beleidsbeslissingen?

Door grenzen te stellen waar binnen participatie kan. Anders zit je in oeverloze discussies. Mensen moeten begrijpen dat participatie in het stemhokje begint en dat schepenen en gemeenteraad zijn bevoegd en worden aangeduid om beslissingen te nemen. Door teveel inspraak blokkeer je het systeem. De miskleun van het Fochplein is een voorbeeld, de eerste ontwerpen waren veel beter dan wat het nu geworden is.

De prijzen voor woningen zijn in Leuven zeer duur? Hoe kan je jonge gezinnen nog overtuigen om voor Leuven te kiezen.

Als je voor Leuven kiest (ook Heverlee en Kessel-Lo, misschien iets minder in Wijgmaal en Wilsele) kan je het met één of zonder auto doen, dat is een serieuze besparing. Kinderen hebben tal van mogelijkheden om zichzelf te ontplooien in Leuven of dat nu op school is op in de vrije tijd. Leuven heeft immers een schat aan mogelijkheden: jeugdbewegingen, sport, cultuur, academie…

En daar kunnen ze gewoon met de fiets of de bus naar toe, zo heb je als ouder ook al een rustiger leven, ook als ze later uitgaan.

En voor mensen zonder kinderen? Geniet van het grote aanbod van Leuven en de zaligheid, dat je er geen auto voor nodig hebt?

Als een twaalfjarige of je zoon/dochter je vraagt waar CD&V voor staat, heb je dan een antwoord klaar?

Dan hoop ik dat die jongeren bij de jeugdbeweging zit en dan kan je de christen democratie heel makkelijk uit leggen.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012