Pers

07:52:15, 18/09/2012

Carl stelt voor: Sophie Dewispelaere Plaats 23 CD&V Leuven

Nog 26 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Sophie Dewispelaere vertelt vandaag hoe je hoogzwanger ontspanning en werk combineert met een politiek engagement.

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Ik ben Sophie Dewispelaere, 35 jaar, 10 jaar gehuwd met Johan, de fiere mama van Lucas  (3j) en hoogzwanger van ons tweede kindje (intussen echt wel aftellend naar “D-day” …, de blijde gebeurtenis is immers voor deze maand voorzien :-) ).  Al sinds ik afgestudeerd ben aan onze KUL mag ik mij professioneel op één of andere manier met beleid en politiek bezighouden: eerst 4 jaar op het Vlaamse ministerie, daarna 7 jaar op verschillende Vlaamse en federale CD&V- kabinetten en nu sinds 1,5j bij de Europese Commissie. Aangezien ik politieke wetenschappen heb gestudeerd, is het super voldoeninggevend dat ik mij al heel mijn “professioneel leven” op allerhande beleidsniveaus heb kunnen inzetten. Gelet op mijn voltijdse job, rest er mij niet zo veel vrije tijd. Wanneer kan, plannen we met het gezin leuke uitstapjes en neem ik  Lucas achterop de fiets. s’Avonds vind ik niets zo ontspannend als wat bijbabbelen met vrienden bij een lekker glaasje wijn of zalig genieten van een goed boek.

Wie heeft je geïnspireerd om ook in de politiek te stappen?

Zoals gezegd heb ik 7 jaar kabinetservaring achter rug: bijna deze gehele periode heb ik deel mogen uitmaken van de kern medewerkers van Yves Leterme. Eerst op zijn kabinet als Minister-president en minister voor Landbouw van de Vlaamse regering, daarna heb ik het genoegen gehad om hem ook tijdens zijn federaal parcours (vice-premier, buitenlandse zaken en premier) te mogen volgen. Bij hem heb ik aan de lijve mogen ervaren hoe energievergend, maar bovenal voldoeninggevend de politiek kan zijn. Ik hoop te mogen zeggen veel inspiratie te hebben gevonden in de manier waarop hij zich dagdagelijks voor de volle 100% inzette met altijd slechts 1 doel voor ogen: het welzijn van éénieder. Ook herinner ik me sterk het belang dat hij hechtte aan een sterke lokale verankering en engagement voor zichzelf en zijn medewerkers: het is enkel dankzij het dagdagelijks contact tussen en met de mensen dat je weet wat er leeft en welke beleidsbeslissingen op alle (boven)lokale besturen noodzakelijk zijn, zei hij steeds. Vanuit die instelling wil ik heel graag hier in Leuven mijn oor te luisteren leggen naar wat er leeft bij jong en oud om – op eender welke manier- nadien mijn steentje te kunnen bijdragen aan een nog leukere en meer leefbare stad!

Wat is voor jouw het mooiste plekje van Leuven?

Dan denk ik spontaan aan het Hogeschoolplein. Niet alleen omdat ik er heel mijn studentenperiode op kot op gezeten, maar bovenal omdat in mijn ogen dat pleintje een ideale mix kan voorschotelen van alles wat Leuven kan bieden.

Het is een rustig plaatsje, een kleine groene oase midden in de stad. Met zicht op een aantal mooie gebouwen en in het midden van ons historisch en academisch centrum. Ter plaatse en vlakbij vind je een waaier aan leuke cafeetjes en lekkere restaurants en zeker in de zomermaanden kan je er bijna permanent gaan luisteren naar optredens of langsgaan bij kraampjes tijdens allerhande evenementen die onze bruisende stad rijk is. Kortom: een pleintje dat ik nooit te voet of met de fiets oversla als ik in het stad ben.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012