Pers

07:25:02, 13/09/2012

Carl stelt voor: Thijs Van Den Brande Plaats 18 CD&V Leuven

Nog 31 dagen maar en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord. Eén van de Leuvense CD&V kandidaten die de komende weken zeker zal opvallen, is alvast Thijs Van Den Brande. Met ondermeer zijn ijzersterke blogs beschrijft hij alvast een toekomst van Leuven waar ik wil wonen.

Hoe ben je als jonge inwijkeling in dit traject naar de gemeenteraadsverkiezingen terecht gekomen?

Toen ik zes jaar geleden als jonge student in Leuven aan de faculteit Ingenieurswetenschappen aankwam, was ik direct verkocht. Na drie jaar in het hart van Leuven, met de Oude Markt als achtertuin, en de regelmatige bezoekjes aan het thuisfront in Brasschaat, verhuisde ik richting Heverlee. Als je het aan mijn ouders zou vragen, dan zouden ze zeggen dat ik sindsdien Leuvenaar was en slechts sporadisch thuis op bezoek kwam. Doorheen mijn studentencarrière hebben Leuven en de universiteit me altijd geprikkeld en het duurde dan ook niet lang tot ik me engageerde in de Leuvense studentenraad (eerst onderwijs, daarna als ondervoorzitter) en in het bestuur van de universiteit. Na het afronden van mijn studie, vatte ik een doctoraat aan de KU Leuven aan. Ik woon nu in Kessel-lo en het is dringend tijd om wat terug te doen voor al het mooie dat Leuven me al gegeven heeft.

Zijn de woorden inspraak en participatie modetermen?

Ik geloof sterk in deze twee woorden en ben er van overtuigd dat ze zeker geen modetrend maskeren.  Het is opmerkelijk dat participatie aan de wieg staat van vele dynamische en bloeiende steden  (o.a. Amsterdam Oost, Helsinki, maar ook het pleintje aan Sint Lambertus).  Om meer inspraak voor elke Leuvenaar te realiseren moeten we ervoor zorgen dat ook elke Leuvenaar zich een beetje eigenaar voelt van zijn of haar Leuven. Enkel bevragen zal niet volstaan om hem of haar te betrekken . Op mijn blog http://thijsvandenbrande.be/2012/07/leuvenluistert/ staan daarom alvast de eerste stappen beschreven om tot een participatiecultuur te komen. Een cultuur waar we enkel tot kunnen toe komen wanneer de stad een open communicatie voert en gemeenteraadsleden zich toegankelijk opstellen.

Tot slot, wat is voor jou belangrijk in een campagne?

Een verkiezingscampagne is voor mij eigenlijk een voorsmaakje van het beleid dat er de komende zes jaar gevoerd zal worden. Net zoals goed beleid moet het een aantal ingrediënten hebben die het voor Leuvenaars de moeite waar maken om op jou te stemmen. Ik ben daarom voorstander van een constructieve campagne, die inzet op concrete voorstellen en dus goedkope slogans of negativisme uit de weg gaat. Ook probeer ik in mijn campagne zo bereikbaar mogelijk te zijn (in de buurt, op sociale media, via snelle mailtjes).  En tot slot, er mag toch een beetje creativiteit en duurzaamheid inzitten. Daarom ga ik op pad met zelfgemaakte fietsborden of tracht ik leuke acties te verzinnen om mezelf en mijn standpunten in de kijker te plaatsen. Een verslag kan je uiteraard terugvinden op mijn website: www.thijsvandenbrande.be

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012