Pers

07:29:20, 12/09/2012

Carl stelt voor: Stefanie Maris Plaats 17 CD&V Leuven

Nog 32 dagen maar en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord. Vandaag geven we het woord aan een jonge gemotiveerde vrouw die niet alleen in het weekend op de tribunes van OHL met verve van zich laat horen.

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Enthousiaste jonge en sociale vrouw van 23 jaar. Geboren en getogen in Leuven. Politiek is me meegegeven in het bloed, mijn grootvader Gustaaf Maris was OCMW-raadslid in Leuven en Heverlee. Ik studeerde Office Management in Mechelen. OHL is mijn grote passie in Leuven, ik heb een abonnement en ga elke thuiswedstrijd kijken. Af en toe ga ik ook mee op verplaatsing. Ik houd van mijn stad omdat er zoveel mooie gebouwen staan en er altijd leuke evenementen zijn.

 

Naar welk evenement in Leuven kijk je elk jaar weer uit?

Elk jaar opnieuw kijk ik uit naar de jaarmarkt en Leuven kermis. De jaarmarkt is zeer gekend in Leuven en er zijn veel Leuvenaars die daar speciaal een dagje verlof voor nemen en ik begrijp waarom. Mooi weer hebben we bijna elk jaar. Vrij rondlopen in de stad genietend van een hapje en een drankje en daarnaast nog eens kunnen shoppen. Meer moet dat niet zijn. Nadien naar Leuven kermis gaan is een traditie in Leuven en bij mij thuis.

Wat zou je graag veranderen in Leuven?

Leuven is al een zeer mooie stad maar ik vind dat fietsen meer gepromoot moet worden. Leuven moet meer een fietsstad worden. Concreet wil ik hiermee zeggen dat fietsen op een veiligere manier moet kunnen door duidelijk afgebakende fietsstroken.

Ook zou ik graag een schommel voor rolstoelgebruikers willen in onze stad. Meer aandacht voor mindervaliden zodat ook zij aan sport kunnen doen.

 

website: www.stefaniemaris.be

Facebook: https://www.facebook.com/StefanieMaris89

Twitter: https://twitter.com/StefanieMaris

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012