Pers

10:08:28, 08/09/2012

Carl stelt voor: Gerda Ceulenaere Plaats 13 CD&V Leuven


Nog 36 dagen maar en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord. De immer sympathieke Gerda Ceulenaere vertelt over persoonlijke & Leuvense uitdagingen. Ik ben alvast benieuwd!

Beschrijf jezelf in enkele zinnen?

Gedurende 43 jaar heb ik mij ten volle ingezet in velerlei opdrachten binnen UZ Leuven zoals de oprichting van het museum in Sint-Rafaël.

Ik ben net gepensioneerd. Een nieuwe uitdaging! Ik wil, met dezelfde gedrevenheid en intense inzet als in UZ Leuven, mij engageren voor meer en beter sociaal welzijn in Leuven. Ik zet mij mij in: voor álle Leuvenaars!

 

 

  • om met mijn ervaring anderen te helpen problemen aan te pakken
  • om vereenzaming in onze samenleving tegen te gaan;
  • voor meer sociale gelijkheid en respect voor het individu;

 

Welke uitdagingen dienen we in Leuven aan te pakken?

Mensen kunnen in een situatie terechtkomen waar ze zelfstandig geen uitweg meer vinden. Toch zijn er voldoende voorzieningen in ons welvarend land. Wanneer men zelf voor een probleem staat, weet men vaak niet waar aankloppen, of durft men de eerste stap niet zetten.

iedereen mag koekoek zijn!

Leg je ei in mijn nest. Ik wil het deels uitbroeden, maar niet alleen. Ik wil - met alle respect voor  het individu -helpen zoeken naar een mogelijke oplossing binnen de bestaande netwerken. Mijn ervaringen op diverse vlakken kunnen daarbij helpen. Ik wil hem/haar over de drempel heen brengen. De volgende stappen moet men zelf nemen.

Ik wil de nodige politieke veranderingen en structuren in het beleid bepleiten en krachtdadig aanpakken.

Ik heb ervaring met of weet me correct te informeren over:

  • pleegkinderen en –zorg
  • adoptiekinderen
  • financiële bewindvoering en schuldbeheersing
  • gehandicaptenzorg en het invullen van administratieve dossiers
  • medisch-verpleegkundige zorg
  • sociale huurwoningen

 

Sociale gelijkheid

De samenleving heeft als plicht om elk van zijn leden gelijke kansen te geven, bestaanszekerheid te bieden en hen met respect te behandelen.

Vandaag is dit spijtig genoeg niet evident. Men gunt vaak het licht niet in de ogen van zijn buurman. Toch wordt een gemeenschap er rijker en sterker door. Daarom wil ik onder andere ijveren voor betaalbaar wonen. voor iedereen: woonpremies voor de lagere inkomens of alleenverdieners met kinderen, gelijke kansen op een sociale woning, ook voor de ouderlingen. Wachtlijsten beperken in tijd door meer stedelijke inspanningen. Leegstand zwaarder beboeten. Een woonbeleid voeren waarin elk gezin of individu zich opgenomen en veilig voelt.

CD&V maakt een “beter woonbeleid” tot een van de topprioriteiten in de komende jaren. Ik wil dit beleid steunen en hard maken in onze regio.

Ik ga ervoor, stem op mij, stem 13!!!

 

Meer informatie op:

Amerikalaan 33/41, 3000 Leuven – gerda.ceulenaere@telenet.be – 016 23 45 45 – 0486 05 48 47 – www.gerdaceulenaere.be

 


Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012