Pers

07:23:45, 04/09/2012

Carl stelt voor: Joris Philips Plaats 9 CD&V Leuven

Nog 40 dagen maar en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Gisteren was het de beurt aan de eerste jongere op de lijst, Heleen. Vandaag komen we meer te weten over jongere nr. 2 ‘oftewel’ gewoon Joris.

Omschrijf jezelf in enkele zinnen?

Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn verloofde Hannelore in hartje Leuven. Na mijn studies geschiedenis en Internationale betrekkingen & conflictbeheersing aan de KUL, ben ik sinds 2007 werkzaam voor de Vlaamse Overheid als beleidsadviseur bij de VDAB. Daarnaast ben ik actief binnen JONGCD&V nationaal als bureaulid en lokaal als ondervoorzitter bij JONGCD&V Leuven. Sportief probeer ik te voetballen bij FC Knepper, al gaat het lopen rond het abdij van ’t park mij beter af.

 

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Leuven is een stad waar het goed leven is. Een bewijs hiervoor is de bevolkingstoename in het laatste decennium. Meer dan tienduizend inwoners sinds 2001. Daarnaast blijft ook de studentenpopulatie maar  groeien. Dit brengt uiteraard enorme uitdagingen met zich mee waar het lokaal bestuur de komende jaren een antwoord op dient te bieden. Zo blijven de prijzen van huizen en appartementen in Leuven stijgen en horen ze tot de duurste in Vlaanderen. Daarnaast wordt onze ruimte schaarser en kunnen we niet in het wilde weg uitbreiden. Ook het wegennetwerk is overbevraagd en een toekomstgericht mobiliteitsplan dringt zich op. Indien we niet het slachtoffer willen worden van ons eigen succes, dienen we bovenstaande uitdagingen zeker aan te pakken.


Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

De winnaars zullen volgens mij degene zijn die met een positief verhaal een antwoord willen bieden op bovenstaande uitdagingen. Die verder durven denken dan de komende gemeenteraadsverkiezingen en beseffen dat ook de toekomst een stad wil waar het goed leven is. Winst of verlies wordt dus niet gemaakt de ochtend van 15 oktober 2012, maar wel de komende zes jaren.

Uitsmijter: Wat speelt in uw gemeente?

Inspraak en leefbaarheid vormen een constante op alle beleidsdomeinen. De Leuvenaar voelt dat er grenzen aan de groei zijn of dat deze alvast een prijskaartje heeft. Zeker inzake beleidsdomeinen als mobiliteit, huisvesting en ruimtelijke ordening die zo nauw verbonden zijn en waarvan de beslissingen decennia later nog voelbaar zijn.

Lees meer op:

www.jorisphilips.be

https://www.facebook.com/joris.philips

twitter: @jorisphilips

of contacteer me via mail: jorisphilips222@hotmail.com

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012