Pers

08:59:58, 03/09/2012

Carl stelt voor: Heleen Witdouck Plaats 8 CD&V Leuven

Nog 41 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Vandaag stellen we onze eerste jongere (van de 15!) op de lijst voor: Heleen Witdouck! Zij kijkt vol engagement en passie uit naar 14 oktober. Alvast veel succes, Heleen!

Beschrijf je zelf in enkele zinnen


Ik ben een heel enthousiaste, sociale en gedreven 27-jarige vrouw. Ik ben geboren in Roeselare en op mijn 18de ben ik als studente naar Leuven geëmigreerd. Naast de liefde voor de stad, vond ik er ook de liefde van mijn leven. Ik ben daarom zoals zovelen in Leuven blijven plakken en er nooit meer weggegaan. Politiek zit mij in de genen en in Leuven wil ik mij inzetten voor een leefbare en duurzame toekomst voor alle mensen. Op 14 oktober stel ik mij verkiesbaar en hoop mee te mogen bouwen aan een de toekomst van alle Leuvenaren.


Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?


Leuven is een stad in voortdurende beweging. Het bevolkingsaantal groeit, de huizenprijzen stijgen, er komen steeds meer auto’s en bussen bij en ook het aantal studenten stijgt van jaar tot jaar. Dit
brengt heel veel dynamiek en schaalvoordelen met zich mee.

Leuven leeft en groeit meer dan ooit. Tegelijkertijd brengt dit voor de toekomst ook heel wat nieuwe
uitdagingen en dat staat volgens mij deze verkiezingen op het spel.


Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?


Voorspellingen maken zijn moeilijk maar uit wat ik opvang verwacht ik voor het huidige bestuur CD&V en SP.a een status quo. Tegelijkertijd vermoed ik heel wat verschuivingen binnen de andere partijen met een groter wordende N-VA ten koste van het Vlaams Belang en Open VLD.Uitsmijter: Wat speelt in uw gemeente?


Uit de campagne Leuven Overmorgen blijkt dat heel wat Leuvenaars vooral over mobiliteit en betaalbaar wonen heel wat nieuwe ideeën hebben. Dat is volgens mij ook waar het nu om gaat. Een betaalbaar Leuven voor iedereen en een nieuw ambitieus maar realistisch totaalconcept voor mobiliteit is nodig waarbij flexibiliteit, verkeersveiligheid en duurzaamheid centraal staan.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012