Pers

09:21:35, 01/09/2012

Carl stelt voor: Herwig Beckers Plaats 6 CD&V Leuven


Nog 43 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Voorzitter van Dijledal, de grootste sociale huisvestingsmaatschappij van Vlaams-Brabant, Herwig Beckers laat vandaag in zijn kaarten kijken.

Op welke realisatie ben je het meest trots?

 


In die ruim twee jaar dat ik schepen ben geweest ben ik fier op wat ik heb kunnen presteren. Er is onder meer het Sinterklaashuis in het stadhuis geweest, de opstart van een ondergrondse parking onder ‘De Bruul, het Jan Cobbaertplein enz…, maar waar ik het meest trots op ben is het pareltje van een SPEEL- LEEFPLEIN  in Heverlee: ‘het Sint- Lambertusplein’. Het is het resultaat van een participatietraject waar onze CD&V-slogan ‘IEDEREEN INBEGREPEN’ het best tot uiting is gekomen. Werkelijk iedereen: van kleuters, tieners, scholen, jeugdbewegingen over studenten, ouders, senioren tot  buurtbewoners is hierbij betrokken geweest. Het is een project gedragen door een hele leefgemeenschap en een schoolvoorbeeld van hoe inspraak van alle betrokkenen een meerwaarde kan bieden aan initiatieven van politici.

Naar welk evenement in Leuven kijk je elk jaar weer uit?

Eurofolies is een evenement waar ik elk jaar naar uitkijk, vermits dit een familiefestival is voor het goede doel dat ik al veertien jaar met een toffe bestuursgroep en een groot aantal geëngageerde vrijwilligers organiseer. Tienduizenden euro’s zijn al gegaan naar jeugdbewegingen, sport- en cultuurverenigingen en  naar een school voor bijzonder onderwijs.

Barst Leuven niet uit zijn voegen? Wordt de stad niet te groot?

Leuven is zo een aantrekkelijke stad geworden dat we groeien met ongeveer achthonderd inwoners per jaar. Tel daar bovenop nog eens veertigduizend studenten en het is duidelijk dat leefbaarheid en mobiliteit de belangrijkste uitdagingen gaan worden voor een volgende bestuursploeg. De stad zal nog meer moeten inzetten op een gericht fietsbeleid met meer boven- en ondergrondse stallingen; met een nog verder verkeersarm of verkeersvrij maken van de binnenstad zonder dat de bereikbaarheid moet inleveren. Alle pleinen in het centrum moeten (be)leefpleinen worden.

Voor voetgangers moeten er meer banken komen zodat ze kunnen nagenieten van wat de stad hen te bieden heeft.

Als de stad groter wordt, wordt ze ook gevoeliger voor overlast; ook hiervoor zal het volgende stadsbestuur bijzondere aandacht moeten  hebben.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012