Pers

09:00:00, 30/08/2012

Carl stelt voor: Erik Vanderheiden Plaats 4 CD&V Leuven

Nog 45 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Over Leuvens OCMW voorzitter en durf-al Erik Vanderheiden komen we vandaag meer te weten!

Beschrijf je zelf in enkele zinnen?

Echtgenoot, vader van 3 kinderen, 49 jaar. Studeerde rechten, aggregaat (om les te geven) en journalistiek. Werkte eerst als assistent aan de KU Leuven, en daarna in verschillende politieke functies (Kabinet Eerste Minister, studiedienst en bewegings- en vormingsdienst CD&V in Brussel). In Leuven was ik 11 jaar gemeenteraadslid en ben ik al ongeveer 9 jaar OCMW-voorzitter.

Ik hou van mijn job, van sport, film, literatuur en vooral van gezellig samenzijn. Daarbuiten heb ik nog één speciale hobby: reserveofficier in het leger.

Op welke realisatie ben je het meest trots?

Ik ben trots op de goede samenwerking met de ambtenaren en de andere raadsleden in het OCMW. Daardoor hebben we op 9 jaar tijd het OCMW kunnen omvormen tot een modern zorgbedrijf, met een moderne dienstverlening. En bijna geheel het patrimonium van het OCMW werd gemoderniseerd  Wij hebben het OCMW klaar gemaakt voor de volgende decennia. En de twee woon- zorgcentra die er nog moeten komen hebben wij op de rails gezet. De nieuwbouw van Remy is trouwens recentelijk al aangevat.

Wie of welke gebeurtenis heeft je geïnspireerd om aan politiek te doen?

Ik heb twee inspiratiebronnen gehad. Vanuit mijn journalisten- en rechtenopleiding zag ik dat alles nu niet bepaald perfect loopt in België en zeker niet in de wereld.  En in het college (secundair onderwijs) drukte men er bij ons steeds op dat iedereen zijn steentje moest bijdragen aan een verbetering van de maatschappij, in welke functie dan ook. Maatschappelijk engagement stond zeer hoog aangeschreven bij onze leraars, die vaak zelf zeer sterk geëngageerd waren.

Uitsmijter: Leef je om te werken of werk je om te leven?

Geen van beiden. Ik werk om anderen menswaardig te laten leven. Ik werk om de mensen te helpen en de maatschappij leefbaarder te maken. En laat dat nu net twee zaken zijn die goed gaan vanuit de functie van OCMW-voorzitter.

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012