Pers

09:00:36, 29/08/2012

Carl stelt voor: Els Van Hoof Plaats 3 CD&V Leuven

Nog 46 dagen en het is zover: gemeenteraadsverkiezingen 2012. Voor CD&V Leuven komen er 45 gepassioneerde en getalenteerde kandidaten op. Wat opvalt is dat onze lijst een b(l)oeiend samengaan is van een jonge generatie en ervaren rotten. Als lijsttrekker kan ik alleen trots zijn op deze groep. Om hen alvast aan jullie voor te stellen, laten we elke dag 1 kandidaat aan het woord in een interview van 3 vragen. Vandaag geven we het woord aan schepen van communicatie, sport, handel en landbouw Els Van Hoof.

Op welke realisatie ben je het meest trots?

Dit is zonder twijfel, Fitocity, een Belgische primeur die we onlangs openden in Leuven. Slechts 51% van de Leuvenaars doet wekelijks aan sport en 30% doet nooit aan sport. Dit aantal moet omhoog  met een laagdrempelig, gratis initiatief zoals een fitometer in de stad, Fitocity.  Het geeft zowel jongeren, ouderen, minder sportievelingen en atleten de kans om te sporten in de buurt. Verschillende factoren maken dit concept tot een ideale trainingspartner:

 

1.       3 categorieën (gezond, fit, atleet) en 3 omlopen: 3,2km,  5,5km of 6,7 km

2.       Weinig tijdverlies. Je kan overal in de stad starten – 12 locaties

3.       Mogelijkheid tot persoonlijke, aangepaste begeleiding online! Tips en tricks over oefeningen en gezondheid en opvolging van je vorderingen. Ook zal er een applicatie voor de smartphonegebruikers zijn om rechtstreeks de opvolging bij te houden.

4.       Aangenaam, veilig parcours doorheen verrassende plaatsen in Leuven

5.       Doordachte oefeningen om in vorm te blijven, in samenwerking met Rudi Diels

 

"Geen uitvluchten meer om niet te sporten. Op naar een gezonde levensstijl voor iedereen!"

 

Naar welk evenement in Leuven kijk je elk jaar weer uit?

Dan zou ik kiezen voor de Langste tafel en de Tofsportnacht. Ik sta mee aan de wieg van deze succesvolle evenementen. De Langste tafel, omdat het jaar na jaar een succes is in Leuven. Dit jaar waren met meer dan 800 tafelgenoten uitverkocht op een prachtige zonnige dag. Het brengt de mensen uit Leuven dichter bij elkaar en zorgt voor een aangename sfeer. Bovendien geniet ook de handel mee dankzij soldenzondag.

De Tofsportnacht omdat het op-en-top-spektakel is en het de mensen aanzet tot sporten. Samen met twee sportclubs uit het Leuvense verzorgen we een Polsstokgala op de Oude Markt van Leuven met heel wat Belgische toppers. Daarnaast gaat er voor de 2de keer in Leuven de ‘city run’ door. Met dit originele concept loopt de atleet door de stad met heel wat hindernissen zoals ons eigenste stadhuis, een bus van de Lijn of enkele strobalen. Zelf zal ik ook weer paraat staan voor het hindernissenparcours.

Wat zal voor Leuven de komende legislatuur de grootste uitdaging vormen?

Betaalbaar wonen in Leuven wordt alsmaar moeilijker. Creativiteit is aan de orde op dit beleidsdomein. Met de partij willen wij vooral inzetten op betaalbaar wonen voor jonge gezinnen via starterswoningen en nieuwe woonconcepten waarbij er wordt gewerkt met gemeenschappelijke tuinen en ruimtes. Ook willen wij graag de studenten in de stad houden door studentenkoten bij Leuvenaars aan te moedigen. Er zijn immers veel huizen onder bewoond in de stad.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Kandidaten 2012