Nieuws

22:05:49, 04/04/2014

Devlies ondervraagt De Block over toegenomen criminaliteit

De toegenomen criminaliteit in Leuven is voor een aanzienlijk deel toe te schrijven aan illegalen. Daar sprak staatssecretaris en schepen Carl Devlies (CD&V) zijn collega Maggie De Block (Open Vld) over aan. (Bron: HLN)

"In Leuven neemt zowel de kleine als grotere criminaliteit toe", aldus Devlies. "Vaak gaat het om illegalen die rondtrekken in ons land om op verschillende plaatsen dezelfde feiten te plegen. De politiediensten klagen overal dat ze te weinig kunnen beginnen tegen die illegalen."

"Ik geef toe dat het niet altijd eenvoudig is", reageert De Block, die als staatssecretaris bevoegd is voor Asiel en Migratie. "We kunnen mensen enkel opsluiten als ze ook uitgewezen kunnen worden (Algerije aanvaardt zijn uitgewezen burgers bijvoorbeeld niet, red.). Toch is het aantal repatriëringen gestegen. Ook al omdat we illegalen die een celstraf uitzaten, niet meer vrijlaten, maar onmiddellijk naar een centrum brengen."

"In de politiezone Leuven werden trouwens 77 personen opgesloten in de gesloten centra", vervolgt De Block. "28 van hen waren gekend voor feiten van fraude of met betrekking tot de openbare orde. Dat resultaat behaalden we door een goede samenwerking tussen politie, parket en de Dienst Vreemdelingenzaken. En ook door consequent adresgegevens op te vragen en vingerafdrukken te nemen. Voorts denk ik dat het nuttig is dat Leuven contact opneemt met onze diensten wanneer ze een politie-actie plant. Op die manier kunnen wij enkele plaatsen voor illegalen in onze gesloten centra voorbehouden." 

Deel dit nieuwsbericht

Share on FacebookVolgende pagina: Nieuwsarchief