Lokale dossiers

12:37:36, 15/09/2013

Bezoek aan Beneo – Remy, connecting nutrition and health.

Vorige week bracht Carl Devlies, CD&V Kamerlid en Leuvens schepen van financiën en ruimtelijke ordening een bezoek aan de Beneo -  Remy bedrijfssite. Beneo, gelegen aan de Leuvense Vaart, maakt deel uit van het specialties segment van de internationale bedrijvengroep Südzucker dat onder meer ook eigenaar is van de Tiense suikerraffinaderij.

Managing director Roland Vanhoegaerden maakte Carl wegwijs in het reilen en zeilen van dit groeiende bedrijf. De focus ligt bij Beneo – Remy voornamelijk op de verwerking van rijst tot rijstzetmeel en zijn op dit vlak een heel belangrijke wereldspeler. Ze spelen hiermee ook direct in op de hoge kwaliteitsverwachtingen van consumenten vandaag de dag. Gluten- of lactose vrij koken, het kan allemaal door het rijstzetmeel, zonder aan smaak of textuur in te boeten.

De afgelopen jaren heeft Beneo – Remy heel wat investeringen gedaan op het vlak van veiligheid. Een stappenplan dat van veiligheid een prioriteit moest maken is zorgvuldig afgewerkt. Daarnaast wordt er bij Beneo ook veel aandacht besteed aan het principe van de 3 P’s (people, planet & profit). Zo willen het bijvoorbeeld het transport van goederen via het kanaal nog verder opdrijven en zetten ze maximaal in op waterzuivering en energiebesparende maatregelen.

Beneo – Remy kijkt ook naar de toekomst. Investeringen worden blijvend gedaan met oog op veiligheid, hygiëne en efficiëntie. Zo worden heel wat oude gebouwen afgebroken om de site een modernere uitstraling te geven. Ook werd recent nog geïnvesteerd in een moderne opslaginstallatie, die de capaciteit aanzienlijk vergroot, maar ook de afhandeling van bestellingen vergemakkelijkt. Aanpassingen aan de losmachines voor containerschepen zit momenteel in de pipeline.

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on Facebook


Vorige pagina: Dossiers
Volgende pagina: Federale dossiers