Lokale dossiers

feb 13, 2014

Twaalf jaar geleden duwde de toenmalige Leuvense schepen van sport Carl Devlies op de startknop van fusieclub Oud-Heverlee Leuven. 'OHL zit nog altijd in een groeifase, al is die verder gevorderd dan verwacht', zegt Devlies over zijn communicant.
(Bron: Het Nieuwsblad. J.M.) 

sep 30, 2013

Hoegaarden herdacht dit weekend de Slag bij Hoegaarden van 1013. Het was de eerste keer dat in ons land een duizendjarige slag herdacht wordt. "Deze slag was bepalend voor de geschiedenis van onze gemeente", zegt CD&V schepen van Cultuur Marleen Lefevre. Daarom werd een opvallend programma uitgewerkt.

sep 15, 2013

Vorige week bracht Carl Devlies, CD&V Kamerlid en Leuvens schepen van financiën en ruimtelijke ordening een bezoek aan de Beneo -  Remy bedrijfssite. Beneo, gelegen aan de Leuvense Vaart, maakt deel uit van het specialties segment van de internationale bedrijvengroep Südzucker dat onder meer ook eigenaar is van de Tiense suikerraffinaderij.

jul 20, 2013

De Leuvense adviesraad GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) heeft op het einde van haar termijn een uitgebreid advies overgemaakt aan het stadsbestuur omtrent bijkomende fietsenstallingen. De raad vindt dat Leuven 25.000 extra fietsparkeerplaatsen nodig heeft, alvorens repressief op te treden en fietsen weg te halen. (Bron: HLN)

jul 17, 2013

Het dossier rond Parkveld in Heverlee komt eindelijk weer in beweging. Er was vroeger sprake van een nieuwe ambachtenzone, een 200-tal extra woningen en een groene zone, maar de buurt kon die plannen tegenhouden. Reden: Vlaanderen moest eerst het stedelijk gebied van Leuven afbakenen. Nu, na 15 jaar, maakt het daar eindelijk werk van. De stad is blij en hoopt zich snel over het dossier te kunnen buigen.

jun 29, 2013

De stad Leuven zal in de toekomst 15 miljoen euro extra moeten ophoesten aan pensioenlasten. Die extra lasten worden volgend jaar al ingevoerd, maar zullen tegen 2016 op kruissnelheid zijn. Hoe de stad dat zal oplossen, onderzoekt ze nu. (Bron: HLN)

jun 26, 2013

De stad Leuven en sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal gaan het Conscienceplein een nieuw uitzicht geven. Er komen 33 sociale huurwoningen tussen de Parkstraat en de Weldadigheidsstraat. Ook het plein zelf krijgt een nieuwe invulling. De initiatiefnemers hopen dat de buurt zich deze keer wel kan vinden in de plannen en niet opnieuw naar Raad van State trekt. (Bron: HLN)

jun 4, 2013

Tegen het najaar van 2016 moeten er ruim 3.000 extra kamers beschikbaar zijn op de Leuvense kotenmarkt. Het merendeel daarvan is al vergund of in voorbereiding. Dat hebben de stad en de KU Leuven gisteren gezegd tijdens een update van hun plannen. Toch is er nog veel werk aan de winkel. "Voor een gezonde kotenmarkt heeft Leuven ongeveer 500 leegstaande kamers nodig", klinkt het bij de KU Leuven.
(Bron: Het Laatste Nieuws Vlaams-Brabant)

jun 4, 2013

Acht prachtige glasramen die jarenlang in een kelder van Yale University in een kist zaten, zijn teruggekeerd naar de Abdij van 't Park bij Leuven, waar ze vandaan komen. (Bron: De Standaard)

mei 16, 2013

In Leuven lopen enkele rechtszaken tegen eigenaars van gemeenschapshuizen. Het stadsbestuur wil dat ze hun woningen opnieuw verhuren aan gezinnen in plaats van aan studenten.

Carl stelt voor

Bekijk hier alle CD&V kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012 in Leuven.

Programma CD&V Leuven 2012

Lees hier het programma van CD&V - Leuven 2012.


Vorige pagina: Dossiers
Volgende pagina: Federale dossiers