Federale dossiers

mei 16, 2014

De oprichting van de gemengde parlementaire commissie belast met de fiscale hervorming  was geen sinecure. De meningen over de juiste opdracht en werkmethode liepen uit elkaar en het zou tot 8 april 2013 duren vooraleer Kamer en Senaat de oprichting van de commissie goedkeurden. Vanaf dan is er systematisch en vrij snel gewerkt en is de commissie erin geslaagd een rapport af te leveren dat een diepgaande reflectie inhoudt over hoe onze fiscaliteit de volgende jaren kan en moet evolueren.

apr 5, 2014

Het Grondwettelijk Hof heeft een bom gelegd onder de minnelijke schikking, die fraudeurs de kans geeft om hun straf af te kopen. Door het arrest kan het diamantbedrijf Omega Diamonds zelfs een deel terugeisen van de miljoenenboete die ze onlangs moest ophoesten, zegt fiscaal specialist Michel Maus. (Bron: Het Nieuwsblad)

mrt 6, 2014

Brussel - 'Verjaarde financiële strafzaken in Brussel hebben de voorbije jaren de schatkist al zo'n 100 miljoen euro gekost', zegt de Brusselse procureur-generaal, Lucien Nouwynck. Hij vindt dat de politiek te weinig doet en pleit voor een specifiek financieel parket. (Bron: De Standaard)

feb 22, 2014
Pas moins de 555 dossiers menacés de prescription ! Cela représente des milliards d'euros... Les lenteurs de la justice financière profitent aux fraudeurs. Un constat consternant, chiffres à l'appui, et un manque de volonté politique.
nov 26, 2013

Vandaag ging de commissie financiën in de debat met Staatsecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez. CD&V kamerlid Carl Devlies legde enkele aanhoudende pijnpunten op tafel. De klemtoon van zijn betoog lag voornamelijk op het belang van de blijvende strijd tegen de fiscale- en sociaal economische fraude.

aug 30, 2013

Met het kraslot 'Bling Bling by Astrid Bryan' heft de Nationale Loterij volgens critici een nieuwe, verwerpelijke 'belasting op domheid'. Het is géén overheidstaak om gokverslavingen te stimuleren, aldus de hulpverlening. Eén ding is zeker: als het krasbiljet aanslaat, zal er een aardige geldstroom richting schatkist stromen. De Nationale Loterij is dewin for life voor de overheid, wat meteen ook de voortdurende stroom aan nieuwe producten verklaart. (Bron: De Standaard)

jun 24, 2013

Ex-staatssecretaris Carl Devlies snapt niet waarom de regering 'talmt met het sluitstuk van fraudebestrijding'. Met de goedkeuring van de minnelijke schikking en de opheffing van het bankgeheim twee jaar geleden zijn al belangrijke juridische stappen gezet in de strijd tegen fiscale fraude. Maar het werk is niet af, vindt CD&V­kamerlid en gewezen staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies.(Bron: De Standaard)

jun 21, 2013

Het is onlogisch dat asielzoekers belastingen terugbetaald krijgen voor de kinderen die ze ten laste hebben. “Het kan niet de bedoeling van ons fiscaal systeem dat asielzoekers een belastingkrediet krijgen voor de kinderen die ze ten laste hebben, ze hebben hier nooit gewerkt of nooit belastingen betaald en krijgen plots een cheque van meer dan duizend euro.” (Bron: De Standaard)

jun 13, 2013

Op woensdag 5 juni werd de gemengde parlementaire commissie Fiscale Hervorming in het leven geroepen. Kamerlid Carl Devlies (CD&V) zal hiervan het voorzitterschap waarnemen, samen met senator Marie Arena (PS).

mei 31, 2013

Naar aanleiding van de aanbevelingen van de Europese Commissie met betrekking tot het Belgische begrotingsbeleid, deed Eerste Minister Di Rupo deze af als eenzijdig. CD&V-Kamerlid Carl Devlies riep de premier echter op 'te stoppen met het doorschuiven van de zwartepiet naar Europa'

 


Vorige pagina: Lokale dossiers
Volgende pagina: Dossierarchief