Dossierarchief 2013

mei 16, 2014

De oprichting van de gemengde parlementaire commissie belast met de fiscale hervorming  was geen sinecure. De meningen over de juiste opdracht en werkmethode liepen uit elkaar en het zou tot 8 april 2013 duren vooraleer Kamer en Senaat de oprichting van de commissie goedkeurden. Vanaf dan is er systematisch en vrij snel gewerkt en is de commissie erin geslaagd een rapport af te leveren dat een diepgaande reflectie inhoudt over hoe onze fiscaliteit de volgende jaren kan en moet evolueren.

apr 5, 2014

Het Grondwettelijk Hof heeft een bom gelegd onder de minnelijke schikking, die fraudeurs de kans geeft om hun straf af te kopen. Door het arrest kan het diamantbedrijf Omega Diamonds zelfs een deel terugeisen van de miljoenenboete die ze onlangs moest ophoesten, zegt fiscaal specialist Michel Maus. (Bron: Het Nieuwsblad)

mrt 6, 2014

Brussel - 'Verjaarde financiële strafzaken in Brussel hebben de voorbije jaren de schatkist al zo'n 100 miljoen euro gekost', zegt de Brusselse procureur-generaal, Lucien Nouwynck. Hij vindt dat de politiek te weinig doet en pleit voor een specifiek financieel parket. (Bron: De Standaard)

feb 22, 2014
Pas moins de 555 dossiers menacés de prescription ! Cela représente des milliards d'euros... Les lenteurs de la justice financière profitent aux fraudeurs. Un constat consternant, chiffres à l'appui, et un manque de volonté politique.
feb 13, 2014

Twaalf jaar geleden duwde de toenmalige Leuvense schepen van sport Carl Devlies op de startknop van fusieclub Oud-Heverlee Leuven. 'OHL zit nog altijd in een groeifase, al is die verder gevorderd dan verwacht', zegt Devlies over zijn communicant.
(Bron: Het Nieuwsblad. J.M.) 

nov 26, 2013

Vandaag ging de commissie financiën in de debat met Staatsecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez. CD&V kamerlid Carl Devlies legde enkele aanhoudende pijnpunten op tafel. De klemtoon van zijn betoog lag voornamelijk op het belang van de blijvende strijd tegen de fiscale- en sociaal economische fraude.

sep 30, 2013

Hoegaarden herdacht dit weekend de Slag bij Hoegaarden van 1013. Het was de eerste keer dat in ons land een duizendjarige slag herdacht wordt. "Deze slag was bepalend voor de geschiedenis van onze gemeente", zegt CD&V schepen van Cultuur Marleen Lefevre. Daarom werd een opvallend programma uitgewerkt.

sep 15, 2013

Vorige week bracht Carl Devlies, CD&V Kamerlid en Leuvens schepen van financiën en ruimtelijke ordening een bezoek aan de Beneo -  Remy bedrijfssite. Beneo, gelegen aan de Leuvense Vaart, maakt deel uit van het specialties segment van de internationale bedrijvengroep Südzucker dat onder meer ook eigenaar is van de Tiense suikerraffinaderij.

aug 30, 2013

Met het kraslot 'Bling Bling by Astrid Bryan' heft de Nationale Loterij volgens critici een nieuwe, verwerpelijke 'belasting op domheid'. Het is géén overheidstaak om gokverslavingen te stimuleren, aldus de hulpverlening. Eén ding is zeker: als het krasbiljet aanslaat, zal er een aardige geldstroom richting schatkist stromen. De Nationale Loterij is dewin for life voor de overheid, wat meteen ook de voortdurende stroom aan nieuwe producten verklaart. (Bron: De Standaard)

jul 20, 2013

De Leuvense adviesraad GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) heeft op het einde van haar termijn een uitgebreid advies overgemaakt aan het stadsbestuur omtrent bijkomende fietsenstallingen. De raad vindt dat Leuven 25.000 extra fietsparkeerplaatsen nodig heeft, alvorens repressief op te treden en fietsen weg te halen. (Bron: HLN)

jul 17, 2013

Het dossier rond Parkveld in Heverlee komt eindelijk weer in beweging. Er was vroeger sprake van een nieuwe ambachtenzone, een 200-tal extra woningen en een groene zone, maar de buurt kon die plannen tegenhouden. Reden: Vlaanderen moest eerst het stedelijk gebied van Leuven afbakenen. Nu, na 15 jaar, maakt het daar eindelijk werk van. De stad is blij en hoopt zich snel over het dossier te kunnen buigen.

jun 29, 2013

De stad Leuven zal in de toekomst 15 miljoen euro extra moeten ophoesten aan pensioenlasten. Die extra lasten worden volgend jaar al ingevoerd, maar zullen tegen 2016 op kruissnelheid zijn. Hoe de stad dat zal oplossen, onderzoekt ze nu. (Bron: HLN)

jun 26, 2013

De stad Leuven en sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal gaan het Conscienceplein een nieuw uitzicht geven. Er komen 33 sociale huurwoningen tussen de Parkstraat en de Weldadigheidsstraat. Ook het plein zelf krijgt een nieuwe invulling. De initiatiefnemers hopen dat de buurt zich deze keer wel kan vinden in de plannen en niet opnieuw naar Raad van State trekt. (Bron: HLN)

jun 24, 2013

Ex-staatssecretaris Carl Devlies snapt niet waarom de regering 'talmt met het sluitstuk van fraudebestrijding'. Met de goedkeuring van de minnelijke schikking en de opheffing van het bankgeheim twee jaar geleden zijn al belangrijke juridische stappen gezet in de strijd tegen fiscale fraude. Maar het werk is niet af, vindt CD&V­kamerlid en gewezen staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies.(Bron: De Standaard)

jun 21, 2013

Het is onlogisch dat asielzoekers belastingen terugbetaald krijgen voor de kinderen die ze ten laste hebben. “Het kan niet de bedoeling van ons fiscaal systeem dat asielzoekers een belastingkrediet krijgen voor de kinderen die ze ten laste hebben, ze hebben hier nooit gewerkt of nooit belastingen betaald en krijgen plots een cheque van meer dan duizend euro.” (Bron: De Standaard)

jun 13, 2013

Op woensdag 5 juni werd de gemengde parlementaire commissie Fiscale Hervorming in het leven geroepen. Kamerlid Carl Devlies (CD&V) zal hiervan het voorzitterschap waarnemen, samen met senator Marie Arena (PS).

jun 4, 2013

Tegen het najaar van 2016 moeten er ruim 3.000 extra kamers beschikbaar zijn op de Leuvense kotenmarkt. Het merendeel daarvan is al vergund of in voorbereiding. Dat hebben de stad en de KU Leuven gisteren gezegd tijdens een update van hun plannen. Toch is er nog veel werk aan de winkel. "Voor een gezonde kotenmarkt heeft Leuven ongeveer 500 leegstaande kamers nodig", klinkt het bij de KU Leuven.
(Bron: Het Laatste Nieuws Vlaams-Brabant)

jun 4, 2013

Acht prachtige glasramen die jarenlang in een kelder van Yale University in een kist zaten, zijn teruggekeerd naar de Abdij van 't Park bij Leuven, waar ze vandaan komen. (Bron: De Standaard)

mei 31, 2013

Naar aanleiding van de aanbevelingen van de Europese Commissie met betrekking tot het Belgische begrotingsbeleid, deed Eerste Minister Di Rupo deze af als eenzijdig. CD&V-Kamerlid Carl Devlies riep de premier echter op 'te stoppen met het doorschuiven van de zwartepiet naar Europa'

 

mei 21, 2013

Naar aanleiding van de Europese Raad van woensdag 22 mei 2013 over de strijd tegen belastingontduiking heeft Carl Devlies Premier Di Rupo en de Staatssecretaris voor de bestrijding van de sociale en de fiscale fraude, John Crombez, ondervraagd over de ambities waarmee zij naar de Europese top trekken en de initiatieven die ze op Europees vlak zullen bepleiten.

mei 16, 2013

In Leuven lopen enkele rechtszaken tegen eigenaars van gemeenschapshuizen. Het stadsbestuur wil dat ze hun woningen opnieuw verhuren aan gezinnen in plaats van aan studenten.

apr 29, 2013

 Zaterdagavond was ik te gast op het bal van burgemeester André Peeters in Aarschot.                       

apr 24, 2013

Tijdens de commissie financiën van woensdag 24 april is een nieuwe parlementaire commissie in het leven geroepen die een grondige fiscale hervorming moet voorbereiden.

apr 18, 2013

Op de goedgevulde agenda van de commissie begroting afgelopen woensdag stonden ondermeer de bespreking van het verslag van de Nationale Bank en begrotingswijziging, de usurperende bevoegdheden in het kader van de financiële gevolgen voor de interuniversitaire ontwikkelingssamenwerkingsprojecten & Groei- en Stabiliteitspact en de schuldenrem.
Hieronder een beknopte weerslag.

mrt 6, 2013

In navolging van de hoorzitting in de commissie financiën en de onduidelijkheid die hierin ontstond over de overeenkomsten die Belfius bank sloot met het ACW, wordt op initiatief van CD&V- Kamerlid Devlies inzage verschaft.

feb 25, 2013

In de Kamercommissie financiën en begroting werd vandaag het wetsvoorstel van Jenne Depotter en Carl Devlies met betrekking tot de uitbreiding van de fiscale bemiddeling goedgekeurd.

feb 20, 2013

In de Commissie Financiën van gisteren ondervroeg Carl Devlies zijn opvolger, staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a), opnieuw over de opvolging van de problematiek van de ongelijke behandeling van belastingplichtigen door de fiscus. 

feb 6, 2013

BRUSSEL - CD&V-begrotingsspecialist Carl Devlies wil dat de regering bij de begrotingscontrole dit jaar reeds de voorbereiding opstart van de begrotingsopmaak voor volgend jaar. Hij lanceerde die oproep richting premier Elio Di Rupo tijdens het begrotingsdebat in de Kamer. (Bron: De Standaard)

jan 18, 2013

Carl Devlies maant zijn opvolger, staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a), aan om de strijd tegen de ongelijke behandeling van belastingplichtigen verder te zetten. (Bron: De Tijd)

jan 1, 2013

 LEUVEN - In Leuven hebben ze de jaarlijkse eindejaarscorrida gelopen. Een van de meest sfeervolle lopen, helemaal door de binnenstad van Leuven. Meestal is het berekoud rond deze tijd van het jaar, maar de temperaturen vallen nog wel mee. Meer dan 5000 sportievelingen hebben de loopschoenen aangetrokken. Bron: Het Nieuwsblad


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Pers