Dossierarchief 2012

aug 1, 2012

LEUVEN - Aan de Leuvense Vaartkom komt een nieuwe brug. Die moet de aansluiting maken van het Engels Plein naar het Joanna Maria Artoisplein.Het oude jachthavengebouw op de locatie wordt gesloopt en de bestaande fietsbrug tussen de Aarschotsesteenweg en de Kolonel Begaultlaan wordt ook toegankelijk voor autoverkeer.

jul 25, 2012

De grote meerderheid van klachten over financiële misdrijven wordt geklasseerd. Uit statistieken blijkt dat het gaat om 97 procent van de zaken in de afgelopen vijf jaar.

Slechts één keer werd handel met voorkennis in ons land veroordeeld. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) en zijn collega van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) bekijken in het najaar hoe financiële criminaliteit beter aangepakt kan worden.

BRON: De Morgen

jul 20, 2012

LEUVEN - Het Leuvense schepencollege gaat voorlopig geen bezwaar indienen tegen de komst van het NEO-project op de Heizelvlakte in Brussel.

jun 22, 2012

CD&V Leuven deelt vandaag tijdens de markt op het Ladeuzeplein een flyer uit waarin ze het rapport opmaken van de Leuvense stadsfinanciën. Reeds 36 jaar heeft CD&V de verantwoordelijkheid over de stadsfinanciën en ook deze legislatuur is er hard gewerkt door schepenen Carl Devlies (CD&V) en Dirk Vansina (CD&V) om onze stad financieel gezond te houden.

mei 16, 2012

De regering Di Rupo legde tot nu toe een goed parcours af op begrotings-en financieel gebied. Nu wordt het belangrijk om voor de rest van de legislatuur met een totaal aanpak en een volledig overzicht van de nieuwe maatregelen te komen.

mei 16, 2012

Een busbaan op de Lüdenscheidsingel is nog niet voor meteen. Voor die aanleg moeten de fietspaden op het noordelijke deel van de ring om Leuven eerst sneuvelen. Daarom wacht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tot er een volwaardig fietspad onder het viaduct over de Vaartkom en het Engels Plein aangelegd is. Dat is pas voor eind 2013, waardoor busgebruikers die tijdens de ochtendspits langs het viaduct richting station pendelen, nog minstens twee jaar mogen aanschuiven.

mei 11, 2012

LEUVEN - Keert de kotmadam terug? Als het van schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies (CD&V) afhangt wel. Hij wil de traditie in ere herstellen. Hij bekijkt hoe de strenge wetgeving versoepeld kan worden.

apr 27, 2012

Leuvens schepen Carl Devlies (CD&V) kant zich tegen een nachtelijk sluitingsuur voor horecazaken. Het idee werd opgerakeld door burgemeester Louis Tobback omwille van de stijging in 2011 van het uitgaansgerelateerd geweld en andere criminaliteit in Leuven.

apr 26, 2012

De stad Leuven breidt het aantal fietsparkeervakken in de binnenstad uit. Na de vakken op de Oude Markt en in de Parijsstraat, komen er ook aan de Vismarkt, in de Vital Decosterstraat en twee in de Brusselsestraat.

apr 26, 2012

Vandaag krijgt het CD&V-wetsvoorstel ‘una via’ groen licht in de plenaire vergadering van de Kamer. De strijd tegen de fiscale fraude krijgt daarmee een nieuwe stimulans. Voormalig staatssecretaris Carl Devlies ziet zijn werk gerealiseerd.

apr 24, 2012

Nog steeds verlaten jonge gezinnen de stad Leuven vanwege te hoge woningprijzen. De stad Leuven wil dit aanpakken door bijkomende kwalitatieve en duurzame woonomgevingen te creëren.


apr 23, 2012

Vragen over de begrotingscijfers van de lokale overheden en over het stabiliteitsprogramma.


apr 4, 2012

De Stad Leuven heeft het dossier ‘stadspoort Bodart’ ingediend bij de Vlaamse Regering voor de aanvraag van een conceptsubsidie voor een innoverend stadsvernieuwingsproject. “Met dit project wil de Stad Leuven een onderbouwde en maatschappelijk gedragen ontwikkelingsvisie realiseren voor het projectgebied Bodart als multifunctionele pool” aldus Carl Devlies, schepen van Ruimtelijke Ordening en Financiën en Dirk Robbeets, schepen van Openbare Werken.

mrt 29, 2012

LEUVEN/KESSEL-LO - De zone 30 die al goed een jaar van toepassing is in de Leuvense binnenstad, wordt uitgebreid naar Kessel-Lo. Ook komen er extra wegmarkeringen.

mrt 14, 2012

Vragen aan de heer Chastel, minister van Begroting en Administratieve Vereenvoudiging.

feb 13, 2012

Gesprek Caroline Ven met Carl Devlies over zijn rol als staatssecretaris voor Coördinatie van de Fraudebestrijding

jan 10, 2012

Laatste fase renovatie sociaal wooncomplex Sint-Maartensdal

dec 13, 2011

Sinds mijn eedaflegging in 2008 als staatssecretaris was ik wettelijk verhinderd als schepen voor de duur van mijn mandaat als staatssecretaris (cf. artikel 48, 1° van het gemeentedecreet). Als schepen werd ik vanaf 2009 vervangen door Herwig Beckers.


Vorige pagina: Dossierarchief
Volgende pagina: Pers