Dossiers

mei 16, 2014

De oprichting van de gemengde parlementaire commissie belast met de fiscale hervorming  was geen sinecure. De meningen over de juiste opdracht en werkmethode liepen uit elkaar en het zou tot 8 april 2013 duren vooraleer Kamer en Senaat de oprichting van de commissie goedkeurden. Vanaf dan is er systematisch en vrij snel gewerkt en is de commissie erin geslaagd een rapport af te leveren dat een diepgaande reflectie inhoudt over hoe onze fiscaliteit de volgende jaren kan en moet evolueren.

apr 5, 2014

Het Grondwettelijk Hof heeft een bom gelegd onder de minnelijke schikking, die fraudeurs de kans geeft om hun straf af te kopen. Door het arrest kan het diamantbedrijf Omega Diamonds zelfs een deel terugeisen van de miljoenenboete die ze onlangs moest ophoesten, zegt fiscaal specialist Michel Maus. (Bron: Het Nieuwsblad)

mrt 6, 2014

Brussel - 'Verjaarde financiële strafzaken in Brussel hebben de voorbije jaren de schatkist al zo'n 100 miljoen euro gekost', zegt de Brusselse procureur-generaal, Lucien Nouwynck. Hij vindt dat de politiek te weinig doet en pleit voor een specifiek financieel parket. (Bron: De Standaard)

feb 22, 2014
Pas moins de 555 dossiers menacés de prescription ! Cela représente des milliards d'euros... Les lenteurs de la justice financière profitent aux fraudeurs. Un constat consternant, chiffres à l'appui, et un manque de volonté politique.
feb 13, 2014

Twaalf jaar geleden duwde de toenmalige Leuvense schepen van sport Carl Devlies op de startknop van fusieclub Oud-Heverlee Leuven. 'OHL zit nog altijd in een groeifase, al is die verder gevorderd dan verwacht', zegt Devlies over zijn communicant.
(Bron: Het Nieuwsblad. J.M.) 

nov 26, 2013

Vandaag ging de commissie financiën in de debat met Staatsecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez. CD&V kamerlid Carl Devlies legde enkele aanhoudende pijnpunten op tafel. De klemtoon van zijn betoog lag voornamelijk op het belang van de blijvende strijd tegen de fiscale- en sociaal economische fraude.

sep 30, 2013

Hoegaarden herdacht dit weekend de Slag bij Hoegaarden van 1013. Het was de eerste keer dat in ons land een duizendjarige slag herdacht wordt. "Deze slag was bepalend voor de geschiedenis van onze gemeente", zegt CD&V schepen van Cultuur Marleen Lefevre. Daarom werd een opvallend programma uitgewerkt.

sep 15, 2013

Vorige week bracht Carl Devlies, CD&V Kamerlid en Leuvens schepen van financiën en ruimtelijke ordening een bezoek aan de Beneo -  Remy bedrijfssite. Beneo, gelegen aan de Leuvense Vaart, maakt deel uit van het specialties segment van de internationale bedrijvengroep Südzucker dat onder meer ook eigenaar is van de Tiense suikerraffinaderij.

aug 30, 2013

Met het kraslot 'Bling Bling by Astrid Bryan' heft de Nationale Loterij volgens critici een nieuwe, verwerpelijke 'belasting op domheid'. Het is géén overheidstaak om gokverslavingen te stimuleren, aldus de hulpverlening. Eén ding is zeker: als het krasbiljet aanslaat, zal er een aardige geldstroom richting schatkist stromen. De Nationale Loterij is dewin for life voor de overheid, wat meteen ook de voortdurende stroom aan nieuwe producten verklaart. (Bron: De Standaard)

jul 20, 2013

De Leuvense adviesraad GECORO (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) heeft op het einde van haar termijn een uitgebreid advies overgemaakt aan het stadsbestuur omtrent bijkomende fietsenstallingen. De raad vindt dat Leuven 25.000 extra fietsparkeerplaatsen nodig heeft, alvorens repressief op te treden en fietsen weg te halen. (Bron: HLN)


Vorige pagina: Carl
Volgende pagina: Lokale dossiers